Creier in sos alb si verdeata

Dupa ce s-a tinut in prealabil in apa rece, creierul se curata de pielita. Se pune apoi la fiert aproximativ 10 minute in apa fierbinte. Dupa ce s-a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr creier
  • 2 linguri unt
  • verdeata
  • 1 lingura faina
  • piper
  • sare
  • 250 mI Iapte

Mod de preparare

Dupa ce s-a tinut in prealabil in apa rece, creierul se curata de pielita. Se pune apoi la fiert aproximativ 10 minute in apa fierbinte. Dupa ce s-a fiert, se scoate si se taie felii. Separat, se prepara un sos alb din unt si faina, stins cu lapte. Se lasa apoi sa dea doua-trei clocote si se toarna peste creier. Deasupra se presara verdeata tocata.


Se serveste cald.

Alte retete care contin carne:

Friptura de vita la cuptor Tocanita de pui Placinta cu dovleac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gofre cu visine

Ador aparatul de gofre Duraceramic Breville pe care l-am castigat la un concurs cu ceva timp in urma, asa ca l-am pus la...

Desert gofre cu visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca