Creier in sos alb si verdeata

Dupa ce s-a tinut in prealabil in apa rece, creierul se curata de pielita. Se pune apoi la fiert aproximativ 10 minute in apa fierbinte. Dupa ce s-a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr creier
  • 2 linguri unt
  • verdeata
  • 1 lingura faina
  • piper
  • sare
  • 250 mI Iapte

Mod de preparare

Dupa ce s-a tinut in prealabil in apa rece, creierul se curata de pielita. Se pune apoi la fiert aproximativ 10 minute in apa fierbinte. Dupa ce s-a fiert, se scoate si se taie felii. Separat, se prepara un sos alb din unt si faina, stins cu lapte. Se lasa apoi sa dea doua-trei clocote si se toarna peste creier. Deasupra se presara verdeata tocata.


Se serveste cald.

Alte retete care contin carne:

Friptura de vita la cuptor Tocanita de pui Placinta cu dovleac

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!