Creier pane

Se spala creierul in mai multe ape si se curata bine. Se fierbe in apa cu otet, adaugandu-se si putina sare. Se da in clocot si se spumeaza. Se ia vas

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g creier de porc
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de pesmet
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala creierul in mai multe ape si se curata bine. Se fierbe in apa cu otet, adaugandu-se si putina sare. Se da in clocot si se spumeaza. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit. Se scurge si se taie in felii, care se dau prin ou, faina si pesmet si se prajesc, pe ambele parti, in ulei incins.
Se servesc reci, cu salata sau cu garnitura de legume.

Alte retete gatit recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciulama de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...