Creieras

Se spala bine creierul si se imparte in bucatele. Se taie cepele felii subtiri si se calesc la foc potrivit cu uleiul. Cand se auresc, se adauga sarea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg creier
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri ulei dafin
  • 1 felie lamaie
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingura vin alb
  • piper alb
  • boia dulce
  • sare
  • oregano

Mod de preparare

Se spala bine creierul si se imparte in bucatele. Se taie cepele felii subtiri si se calesc la foc potrivit cu uleiul. Cand se auresc, se adauga sarea si boiaua dulce. Se pun apoi creierasii si se da focul mai mic. Peste 5-6 minute se poate amesteca, cu atentie sa nu se zdrobeasca.

Cand sunt aproape gata, se adauga bucatele de lamaie, cu coaja cu tot, vinul, bulionul si foia de dafin. La sfarsit se pune putin oregano si piper.


Se serveste cu muraturi, la micul dejun - pentru cine-l prefera mai exotic - sau la masa de pranz.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...