Curcan cu legume la cuptor

Este o reteta foarte gustoasa, sanatoasa, mostenita de la mama pe care foarte des o pregatesc; cu carne sau fara, tot gustoasa e!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 aripa de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 3 catei de usturoi
  • 20 ml ulei
  • 50 ml vin alb
  • cateva pastai congelate
  • 1 borcan cu Bame
  • 1 borcan cu rosii cherry
  • 3 cartofi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aceasta este o reteta dietetica si se pregateste in felul urmator: Toate legumele curatate, spalate, taiate cuburi mai marisoare, se pun in tava, apoi restul ingredientelor, rosiile scurse, bamele cu sucul de rosii, pastaile, usturoiul pisat, vinul, uleiul, sare si piper, apoi totul se amesteca bine, iar daca e nevoie, se adauga si putina apa.

Aripa de curcan se portioneaza, se spala, se usuca, se pudreaza cu putina sare, apoi se pune in tava in interior, legumele fiind deasupra. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune in cuptor, se lasa 1h, la foc moderat. Se serveste imediat, dar si rece este foarte bun.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...