Curcan cu masline

Pentru curcan cu masline carnea se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si telina se curata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de curcan - 800 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 75 g
  • telina radacina - 50 g
  • faina - 25 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • vin rosu - 50 ml
  • masline - 200 g
  • cimbru - 1 g
  • foi de dafin - 1-2 frunze
  • lamaie - 100 g
  • 1 cub MAGGI de gaina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru curcan cu masline carnea se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Cimbrul se spala. Lamaia se spala, iar din 50 g se extrage sucul. Maslinele se cresteaza si se oparesc. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea, ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei cu 75 ml apa. Dupa inabusire, se adauga 750 ml apa, piper, foi de dafin, cimbru, cubul MAGGI, sare si se fierbe 15 minute. Se scot bucatile de carne din sos, se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa si se fierbe cca 8 minute. Sosul obtinut se paseaza, se adauga maslinele, sucul de lamaie, vin, bucati de carne si se mai fierb 5 minute.

Curcanul cu masline se serveste cald, cu rondele de lamaie.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...