Curcan umplut cu castane

Se face o tocatura din carne de porc si slanina proaspata. Se trece de 2 ori prin masina de tocat. Se adauga un ou, sare, un praf de piper. Se curata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de porc
  • slanina
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 3/4 castane
  • 1 curcan

Mod de preparare

Se face o tocatura din carne de porc si slanina proaspata. Se trece de 2 ori prin masina de tocat. Se adauga un ou, sare, un praf de piper. Se curata castanele, se fierb cu 3 cesti de zeama de carne vreo 20 de minute, se scurg bine, se amesteca incet cu tocatura ca sa nu se sfarne castanele, se umple curcanul, se coase, si se aseaza intr-o tava cu 2-3 linguri de apa, se da la cuptor. La inceput se lasa focul mai mic, ca sa se fragezeasca cu incetul, apoi se iuteste focul, iar curcanul se unge cu putin ulei cu rom, sau numai cu untura - dar nu cea din tava - ca sa se rumeneasca. Cu jumatate de ora inainte de a fi gata nu se mai unge deloc. Un curcan se tine cam 2 ore si jumatate la cuptor.

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Seherezada cu fructe de padure

Eduard, Zmeul mijlociu a vrut, de fapt a fost provocat sa prepare un desert si a ajuns la aceasta reteta  Cunoscand-o...

Desert tort Seherezada cu fructe de padure
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea