Curry de pui si cartofi

1. In wok se incalzeste ulei si si se caleste arpagicul 2. Se adauga curry si se amesteca rapid, sa nu se arda, cam 5 minute. Va avea o culoare foarte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cartofi mari
  • curatati si taiati bucati mai mari
  • prajiti ceva mai mult de jumatate. 2 cepe mari taiate fasii mai groase
  • 15 arpagicuri mici
  • felii
  • 4 cutii lapte de cocos ( 800 ml)
  • 5 lingurite pudra curry sau mai putin
  • dupa gust
  • 5 catei de usturoi
  • 2 cm ghimbir proaspat ras
  • 3 ardei iuti
  • totul tocat in blender
  • 3 pulpe taiate si marinate cu sare si 1 lingurita curry
  • 2 tije iarba lamaioasa crestata pe lung

Mod de preparare

1. In wok se incalzeste ulei si si se caleste arpagicul

2. Se adauga curry si se amesteca rapid, sa nu se arda, cam 5 minute. Va avea o culoare foarte frumoasa.

3. Se adauga puii marinati si caliti amestecand mereu pana se fac pe jumatate – sucul din carne nu se va risipi si va deveni foarte frageda.

4. Se adauga cartofii prajiti, ceapa mare si,iarba lamaioasa daca aveti.

5. Se caleste 2-3 minute.

6. Se adauga 3,5 cani lapte de cocos – trebuie sa fie suficient ca sa acopere puii si cartofii.

7. Se da in clocot apoi se reduce focul ca sa bolboroseasca vreo 25 - 30 minute, pana cand puiul este gata si cartofii moi. Se amesteca des ca sa nu se prinda. Se adauga putina apa daca a scazut prea mult.

8. Cand cury este gata, se mai adauga ¼ cana lapte de cocos. In felul acesta se pastreaza „aroma” pe care laptele de cocos o pierde prin fierbere.

Se poate servi cu Nasi Lemak sau orez alb simplu si fierbinte, ori cu paine alba.


Reteta propusa de Arome Chinezesti

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Negresa cu zmeura

Nici nu stiu ce ai putea sa-ti doresti mai mult de la o negresa? Umeda, parfumata, pufoasa, aromata si nu in ultimul rand...

Negresa cu zmeura
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa