Dovlecei umpluti cu carne de porc

Dovleceii umpluti cu carne de porc reprezinta o reteta delicioasa de vara, cand gasim dovlecei proaspeti.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei cu diametrul de 5-6 cm
  • 200 g carne de porc tocata
  • 50 g orez
  • o ceapa mare
  • 2 rosii
  • o lingura de unt sau ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 l suc de rosii
  • 100 ml smantana
  • 30 g faina
  • marar
  • cimbru

Mod de preparare

Ceapa se taie solzisori, se caleste in unt, se adauga orezul si se calesc impreuna pana orezul devine auriu. Dupa ce s-a racit se amesteca cu carnea tocata, potrivindu-se de sare si piper, impreuna cu mararul tocat marunt si cimbrul. Dovleceii se taie in jumatati, pe grosime, iar cu lingurita li se scoate numai miezul cu semintele, lasand marginea cat este de groasa.

Jumatatile de dovlecei se umplu cu tocatura si si le pune capac bucati de rosii. Se aseaza in cratita, unele langa altele, orizontal. Se toarna peste ele sucul de rosii si circa 1/4 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30-40 minute, acoperite, la foc mic. Dupa 20 minute se intorc in sos. Cand dovleceii sunt fierti (fara sa se terciuiasca), se freaca faina cu 2 linguri de apa rece sau suc de rosii si se amesteca in sos, lasandu-l sa fiarba cateva clocote ca sa se lege. In sos se pun 2-3 linguri cu ulei si se potriveste gustul de sare. Se pot servi ca atare sau se dreg cu smantana sau iaurt.


Dovleceii umpluti cu carne de porc se servesc ca atare.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca