Drob de miel

Punem maruntaiele la fiert. Se scurg si se taie foarte marunt apoi se calesc cateva minute, de preferat se las pe foc pana se absoarbe toata apa din e

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g maruntaie miel
  • 250g carne de miel tocata
  • 1 legatura usturoi proaspat
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita de piper macinat
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 2 pachete de felii de sunca feliata

Mod de preparare

Punem maruntaiele la fiert. Se scurg si se taie foarte marunt apoi se calesc cateva minute, de preferat se las pe foc pana se absoarbe toata apa din ele.

Se amesteca cu carnea tocata si se adauga sarea, pireul si mirodeniile, toate dupa gust.

Se lasa la racit.

Cu feliile de sunca se tapeteaza o tava termorezistenta a.i sa cuprinda baza si laturile vasului, dar sa ramana si in afara lui pentru a avea cu ce sa acoperim carnea pregatita mai sus.

Se toarna pasta de carne tocata cu tot cu maruntaie in bolul tapetat cu sunca. Acoperim pasta cu marginile ramase in afara tavii.

Vasul termorezistent se pune pe tava din aragaz umpluta cu apa a.i sa nu iese afara apa din el.

Foarte important este sa fiti atenti sa nu scada complet apa din tava.

Se da tava la cuptor si se tine pana cand se face carnea.

Pofta buna!
Drobul/pateul este foarte bun sa il serviti cu ceapa verde.

Alte retete cu miel :

Drob de miel

Friptura de miel coroana

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...