Drob de miel

In prima faza curatam organele de pielite. Le taiam bucati si le tinem 30 min. in apa rece. Se pun la fiert in 4 litri de apa si 1 lingura rasa cu sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg organe de miel (ficat
  • rinichi
  • splina
  • plamani
  • inima)
  • 3 leg. ceapa verde
  • 2 leg. usturoi verde
  • 4 leg. marar
  • 3 leg. patrunjel
  • 4 oua
  • 6 oua fierte
  • prapure de miel
  • ± sare
  • piper
  • condiment pentru drob

Mod de preparare

In prima faza curatam organele de pielite.

Le taiam bucati si le tinem 30 min. in apa rece.

Se pun la fiert in 4 litri de apa si 1 lingura rasa cu sare.

Cand apa clocoteste, luati spuma de cate ori

este cazul.

Fierbeti organele la foc mic 30 de minute.

Curatati verdeata, spalati-o si treceti-o prin masina de tocat, impreuna cu organele de miel, dupa ce acestea s-au mai racit.

Puneti intr-un castron mai mare amestecul de organe si

verdeturi tocate, adaugati 4 oua batute si condimentati cu condiment special pentru drob de miel dar si cu

sare si piper, daca mai trebuie.

La final trebuie sa obtineti o pasta densa.

Ungeti cu ulei o tava rotunda.

Spalati prapurele in apa rece si intindeti-l in tava, astfel incat marginile acestuia sa depaseasca marginea tavii.

Puneti carnea in tava iar inaceasta introduceti cele 6 oua

fierte.

Uniformizati bine si acoperiti tocatura cu prapurele

Ungeti drobul cu ulei si puneti tava in cuptorul incins.

Coaceti la foc potrivit circa 50 minute.
Se serveste cu ceapa verde

Alte retete de Paste

Friptura de miel coroana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi cu piept de pui in sos de smantana

Pentru pranz este o mancare tare buna in care se imbina atat cartofii cat si carnea, acompaniate de un sos de smantana care...

Cartofi cu piept de pui in sos de smantana
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca