Drobul de miel cu halva este o delicatesa a carui reteta o gasiti pe culinar.ro. Pentru prepararea acestei retete de drob aveti nevoie de ficat si inima de miel, verdeata, oua, morcovi, smantana, halva si lapte.
Pentru reteta drob de miel cu halva, se spala maruntaiele de miel si se pun la fiert in apa cu sare. Separat, se fierb 3 oua, cca 10 minute. Se inmoaie feliile de paine in lapte, apoi se scurg. Verdeata se spala si se toaca marunt. Maruntaiele de miel fierte se toaca impreuna cu paine inmuiata, ceapa verde si halvaua. Se adauga in amestec verdeata. Se separa albusurilele de galbenusurile celor 2 oua crude ramase, apoi se bat albusurile spuma. Se adauga in compozitie galbenusurile, smantana, apoi albusurile. Se potriveste totul de sare si piper. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu pesmet. Se rastoarna jumatate din compozitie in tava, se adauga cele 3 oua fierte tari si restul de compozitie pentru drobul de miel. Se netezeste si se introduce tava in cuptor pentru 45 de minute.
Se scoate din tava si se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de drob recomandate:
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti