Drobul de miel cu halva este o delicatesa a carui reteta o gasiti pe culinar.ro. Pentru prepararea acestei retete de drob aveti nevoie de ficat si inima de miel, verdeata, oua, morcovi, smantana, halva si lapte.
Pentru reteta drob de miel cu halva, se spala maruntaiele de miel si se pun la fiert in apa cu sare. Separat, se fierb 3 oua, cca 10 minute. Se inmoaie feliile de paine in lapte, apoi se scurg. Verdeata se spala si se toaca marunt. Maruntaiele de miel fierte se toaca impreuna cu paine inmuiata, ceapa verde si halvaua. Se adauga in amestec verdeata. Se separa albusurilele de galbenusurile celor 2 oua crude ramase, apoi se bat albusurile spuma. Se adauga in compozitie galbenusurile, smantana, apoi albusurile. Se potriveste totul de sare si piper. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu pesmet. Se rastoarna jumatate din compozitie in tava, se adauga cele 3 oua fierte tari si restul de compozitie pentru drobul de miel. Se netezeste si se introduce tava in cuptor pentru 45 de minute.
Se scoate din tava si se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de drob recomandate:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii