Empanadas cu pui

Empanada este o specialitate culinara de origine spaniola si este un aluat care de obicei se umple cu diverse amestecuri de ingrediente. Poate fi bra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 3 cani faina
  • un sfert de lingurita de sare
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • un sfert cana apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 3 bucati piept de pui la gratar sau fiert
  • taiat bucatele
  • 250 g de branza
  • 120 g Cream cheese
  • sare
  • piper
  • chimen

Mod de preparare

Empanada este o specialitate culinara de origine spaniola si este un aluat care de obicei se umple cu diverse amestecuri de ingrediente. Poate fi branza, amestec de verdeturi sau ca si in reteta de fata carne. Faina, sarea, oul si untul se pun in robotul de bucatarie si se pulseaza adaugand 3-4 linguri de apa rece. Apoi se scoate intr-un castron si se framanta putin adaugand cate putina apa pana iese un aluat elastic, moale, dar nu lipicios. Se da la frigider 30 de minute, timp in care puteri pregati umplutura. Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele bine si se lasa putin sa se omogenizeze gusturile. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, se scoate aluatul, se intinde, se taie forme rotunde si se pune umplutura in mijloc. Se ung marginile cu apa si se lipesc. Daca nu aveti presa, puteti folosi o furculita sa sigilati bine marginile. Se aseaza pe o tava, se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit pentru 15-20 de minute. Daca va ramane aluat puteti sa il pastrati la congelator.

Pentru servire puteti pregati o salata sau un sos cu maioneza. Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca