Empanadas cu pui

Empanada este o specialitate culinara de origine spaniola si este un aluat care de obicei se umple cu diverse amestecuri de ingrediente. Poate fi bra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 3 cani faina
  • un sfert de lingurita de sare
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • un sfert cana apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 3 bucati piept de pui la gratar sau fiert
  • taiat bucatele
  • 250 g de branza
  • 120 g Cream cheese
  • sare
  • piper
  • chimen

Mod de preparare

Empanada este o specialitate culinara de origine spaniola si este un aluat care de obicei se umple cu diverse amestecuri de ingrediente. Poate fi branza, amestec de verdeturi sau ca si in reteta de fata carne. Faina, sarea, oul si untul se pun in robotul de bucatarie si se pulseaza adaugand 3-4 linguri de apa rece. Apoi se scoate intr-un castron si se framanta putin adaugand cate putina apa pana iese un aluat elastic, moale, dar nu lipicios. Se da la frigider 30 de minute, timp in care puteri pregati umplutura. Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele bine si se lasa putin sa se omogenizeze gusturile. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, se scoate aluatul, se intinde, se taie forme rotunde si se pune umplutura in mijloc. Se ung marginile cu apa si se lipesc. Daca nu aveti presa, puteti folosi o furculita sa sigilati bine marginile. Se aseaza pe o tava, se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit pentru 15-20 de minute. Daca va ramane aluat puteti sa il pastrati la congelator.

Pentru servire puteti pregati o salata sau un sos cu maioneza. Alte retete recomandate:

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mini rulada cu zmeura

Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.

Desert mini rulada cu zmeura
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa