Escalopini de pui

Am sarat si piperat carnea, am dat-o prin faina si am pus-o la prajit in unt. Am scos-o si am stropit-o cu putina zeama de lamaie. Intre timp am calit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 fileuri de piept de pui
  • 1/2 lamaie
  • 500 gr ciuperci
  • faina
  • unt (pentru prajit)
  • zeama de lamaie
  • 2 catei de ustuoi pisati
  • 1 pahar de supa
  • 3 linguri de smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am sarat si piperat carnea, am dat-o prin faina si am pus-o la prajit in unt.

Am scos-o si am stropit-o cu putina zeama de lamaie.

Intre timp am calit ciupercile cu doi catei de usturoi pisati, asa pt aroma, tot in unt.

En tigaia din care am scos carnea, am mai pus cam o lingura rasa de faina, am rumenit-o putin, supa, lamaia, ciupercile.

Le-am lasat sa fiarba binisor, pana a mai scazut zeama, am adaugat smantana, cam trei linguri si le-am pus din nou la foc.

Am pus carne pe farfurie, deasupra sos.


Pofta buna!

Reteta Escalopini de pui a fost propusa de Bogdana pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de pui gasiti aici:

Piept de pui gratinat,

Piept de pui cu ghiveci de orez si legume,

Piept de pui cu smantana si ciuperci

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...