Fasole boabe cu carne de porc

Pentru fasole boabe cu carne de porc carnea se spala, se portioneaza. Fasolea se alege de impuritati, se spala, se tine in apa rece 12 ore.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • piept de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • fasole boabe - 350 g
  • usturoi - 15 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • cimbru
  • sare
  • piper dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 150 g/100 g

Mod de preparare

Pentru fasole boabe cu carne de porc carnea se spala, se portioneaza. Fasolea se alege de impuritati, se spala, se tine in apa rece 12 ore. Ceapa, morcovii, usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Rosiile se curata, se spala si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Fasolea se pune in apa; dupa primele clocote se indeparteaza apa, se inlocuieste cu o alta fierbinte, se adauga sare si se continua fierberea adaugand jumatate din cantitatea de morcovi si ceapa. Bucatile de carne se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa; se scot separat. in jiul format se inabusa restul de ceapa, morcovi, se adauga pasta de tomate, supa de la fasole, sare, usturoi, cimbru, piper, foi de dafin si se fierb 10 minute. Se adauga bucatile de carne si se fierb impreuna cca 15 minute. Fasolea fiarta se scurge de lichid si se adauga la carnea cu sos, iar deasupra se aseaza rosii; totul se introduce la cuptor cca 8 minute.

Fasolele boabe cu carne de porc se servesc cald, cu patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu branza si leurda

Paine cu branza si leurda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca