Fasole boabe cu carne de porc

Pentru fasole boabe cu carne de porc carnea se spala, se portioneaza. Fasolea se alege de impuritati, se spala, se tine in apa rece 12 ore.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • piept de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • fasole boabe - 350 g
  • usturoi - 15 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • cimbru
  • sare
  • piper dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 150 g/100 g

Mod de preparare

Pentru fasole boabe cu carne de porc carnea se spala, se portioneaza. Fasolea se alege de impuritati, se spala, se tine in apa rece 12 ore. Ceapa, morcovii, usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Rosiile se curata, se spala si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Fasolea se pune in apa; dupa primele clocote se indeparteaza apa, se inlocuieste cu o alta fierbinte, se adauga sare si se continua fierberea adaugand jumatate din cantitatea de morcovi si ceapa. Bucatile de carne se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa; se scot separat. in jiul format se inabusa restul de ceapa, morcovi, se adauga pasta de tomate, supa de la fasole, sare, usturoi, cimbru, piper, foi de dafin si se fierb 10 minute. Se adauga bucatile de carne si se fierb impreuna cca 15 minute. Fasolea fiarta se scurge de lichid si se adauga la carnea cu sos, iar deasupra se aseaza rosii; totul se introduce la cuptor cca 8 minute.

Fasolele boabe cu carne de porc se servesc cald, cu patrunjel verde deasupra.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa