Fatteh-Vita adaptat

Fatteh-Vita este o mancare egipteana, iar aceasta este o varianta adaptata. Se fierbe orezul basmati conform metodei clasice pe care o găsiţi.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Fatteh-Vita adaptat

Ingrediente

  • 200 gr orez basmati
  • 2 linguri unt
  • 350 gr carne de vită tocată
  • 500 ml supă de carne
  • 5 căţei de usturoi
  • 3 linguri tahini
  • o pâine arabă mare
  • un borcan de iaurt mare

Mod de preparare

Fatteh-Vita este o mancare egipteana, iar aceasta este o varianta adaptata. Se fierbe orezul basmati conform metodei clasice pe care o găsiţi, de regulă scrisă pe fiecare pungă de orez sau aici.

Carnea tocată se pune la rumenit într-un ceaun cu puţină apă, condimente tarhon, delikat, boia de ardei dulce şi se lasă la făcut cam 20 minute.

Separat se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă cu tahini şi iaurt. Într-un vas întins se stropeşte cu puţin ulei de măsline, apoi se rupe o pâine arabă mare în mai multe bucăţele. Pâinea trebuie să fi fost puţin rumenită în cuptor pentru a deveni crocantă, casantă. Se pune apoi peste aceasta puţin din zeama de carne, apoi orezul fiert, carnea făcută şi sosul de iaurt. Se nivelează bine şi se consumă imediat. Fatteh-Vita se poate reîncălzi şi la microunde pentru a doua zi.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...