Ficat cu rosii

Se sterge ficatul cu un prosop curat, se taie felii potrivit de groase si se prajeste in ulei incins cate trei minute pe fiecare parte. Se scot feliil

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr ficat
  • 6 rosii coapte
  • 8 felii de franzela
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca de ulei
  • verdeata tocata
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Se sterge ficatul cu un prosop curat, se taie felii potrivit de groase si se prajeste in ulei incins cate trei minute pe fiecare parte. Se scot feliile de ficat si se lasa pe o farfurie. In uleiul ramas se pun rosiile jumatati, care in prealabil au fost sarate si piperate. Se prajesc si feliile de franzela. Intr-o forma unsa cu unt se pun feliile de franzela, peste acestea se asaza feliile de ficat si deasupra fiecarei felii de ficat se pune cate o jumatate de rosie. Forma se tine zece minute in cuptorul incins, dupa care se scoate.
Mancarea se serveste fierbinte, cu garnitura de legume sote.

Alte retete care contin carne:

Tocanita de pipote cu inimi

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de ficatei cu kaizer

O mancare simpla dar foarte gustoasa. Kaizerul ii da un gust aparte, un gust ce te face sa iti placa tot mai mult mancarea de...

Mancare de ficatei cu kaizer
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea