Ficat de porc in sos de vin cu cartofi natur

Ficatul de porc se spala, se taie in bucatele si se prajeste in ulei incins. Cartofii se curata, se taie in cuburi si se pun la fiert. Se lasa timp de

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g ficat de porc
  • 6 linguri de ulei
  • 400 g cartofi
  • o cana de vin rosu
  • un ardei rosu
  • 200 g ciuperci
  • 50 g masline
  • o legatura de patrunjel
  • coriandru
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Ficatul de porc se spala, se taie in bucatele si se prajeste in ulei incins. Cartofii se curata, se taie in cuburi si se pun la fiert. Se lasa timp de aproximativ 40 de minute, spumand din cand in cand. Ciupercile se curata, se spala si se taie in forma de lame. Ardeiul gras se taie solzisori si verdeata se toaca fin. Intr-o tava se pune putin ulei, se asaza ficatul, apoi se adauga ciupercile, ardeiul rosu, maslinele, vinul si se condimenteaza. Se lasa la cuptor 35-40 de minute, la foc potrivit.
Se serveste fierbinte, cu cartofi natur si verdeata din belsug, presarata deasupra.

Alte retete simple recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Musaca de vinete

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...