Ficat prajit simplu cu unt si faina

Pentru ficat prajit simplu cu unt si faina ficatul care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat; el se tine timp de 1/4 de ora in lapte, apoi se usuca bine intr-un servet curat.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 500 g de ficat se iau:
  • 1 lingura faina
  • 1 1/2 linguri unt sau untura

Mod de preparare

Pentru ficat prajit simplu cu unt si faina ficatul care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat; el se tine timp de 1/4 de ora in lapte, apoi se usuca bine intr-un servet curat. Ficatul se taie in bucati de aceeasi grosime pentru ca la prajit sa se incinga cit mai uniform posibil. Astfel pregatit ficatul se presara cu piper pisat se da prin faina si se prajeste in unt sau untura fierbinte timp de 10 minute pe o parte, apoi pe cealalta. Cand se intoarce, nu trebuie infipta furculita in ficat pentru ca sa nu se scurga zeama. Ficatul prajit prea tare isi pierde gustul; cu cit se tine mai mult pe foc, cu atit devine mai tare si mai putin gustos. Se sareaza abia cand este aproape gata.


Se serveste pe platou cald cu garnitura de legume sau cu un sos oarecare.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele de soia cu legume

Chiftele de soia cu legume
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos