Ficatei Cleo

Se spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute, dupa aceea se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii. Intr

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400-500 gr ficatei
  • 150 ml lapte
  • 2 cepe taiate pestisori faina
  • piper
  • sare
  • boia dulce
  • zahar
  • Pentru sos: 3 linguri de maioneza
  • 2 linguri smantana
  • 1 catel de usturoi pisat (sau un varf de lingurita condiment de usturoi praf)
  • jumatate lingurita mustar
  • sare

Mod de preparare

Se spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute, dupa aceea se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii. Intre timp, se curata cepele, se taie pestisori si se calesc pana devin stravezii. Cand e gata calita ceapa o punem deoparte intr-un vas.

Apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (eventual praf), si sarea (daca e cazul).

Dupa aproximativ o jumatate de ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs.

Apoi pregatim un amestec din faina, sare, piper negru macinat, zahar si boia dulce.

Punem pe foc mediu spre tare o tigaie in care punem ulei sau unt. Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si sunt mai greu de separat. Apoi ii aruncam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc.

Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza iar deasupra se presoara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi – cu piure sau cartofi prajiti.

Ideal este ca sosul si ceapa sa se adauge in farfurie – dupa gustul mesenilor si pentru a tine mai bine. Ceapa, mie personal, nu mi se pare indispensabila.
Cu cartofi piure sau cartofi prajiti.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa