Ficateii de pui sunt cei mai buni marinati in vin, pentru ca sunt extrem de fragezi iar vinul le da o savoare aparte.
Ficateii se spala bine cu apa rece, eliminand sangele, cheagurile, pielitele si grasimile.
Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Intr-o tigaie mai mare punem uleiul de masline si punem pe foc. Calim ceapa si usturoiul 1-2 minute, pana cand ceapa incepe sa devina transparenta. Invartim ca sa nu se prinda.
Adaugam ficateii si vinul si amestecam sa se omogenizeze. Lasam sa se faca aproximativ 20-25 de minute la foc mediu. Amestecam odata la cateva minute, usor, ca sa nu sfaramam ficateii prea tare. Daca lichidul scade prea mult si ficateii nu-s gata, adaugam o ceasca de apa.
Cand este aproape gata, adaugam sucul de rosii si omogenizam usor. Presaram sare si piper dupa gust. Mai lasam pe foc 1-2 minute, apoi luam de pe foc, adaugam mararul tocat marunt si amestecam usor.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Ficateii de pui se servesc calzi cu mamaliguta. Se pot servi simpli sau cu garnitura de cartofi prajiti, cartofi natur, piure, orez, etc
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii