Ficatei festivi

Ficateii se spala si se taie in 2, dupa care se pun in lapte aproximativ 1 ora. Intre timp curatam ceapa si-o prajim in 2 linguri de ulei. Cand devin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g ficatei de pui
  • 3 cepe mari
  • o cescuta mica de vin rosu
  • 1 lingura miere
  • 5 pahar faina
  • sare
  • piper
  • 7 cartofi fierti

Mod de preparare

Ficateii se spala si se taie in 2, dupa care se pun in lapte aproximativ 1 ora. Intre timp curatam ceapa si-o prajim in 2 linguri de ulei. Cand devine putin sticloasa adaugam mierea si vinul rosu. Dam focul mai tare si-l mentinem pana scade lichidul. Apoi am stins focul si-am lasat ceapa in tigaie ca sa se mentina calda. Am scurs ficateii din lapte, i-am sarat si piperat si i-am dat prin faina. Am incins foarte bine tigaia cu putin ulei si-am asezat ficateii unul cate unul pentru a-i praji. Timp de 3-4 minute ii rumenim pe ambele parti, intorcandu-i mereu.


Ficateii fierbinti se aseaza pe jumatati de cartofi fierti, iar deasupra se pune ceapa. Alte retete cu ficatei gasiti aici: Rulouri cu ficat, Ficat cu boia, Ficat de vitel umplut si sparanghel

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...