Ficatei prajiti

Ficateii prajiti sunt foarte simplu de pregatit. Se pregatesc si foarte rapid. Aveti nevoie doar de 500 gr ficat de pui, ou, faina si ulei.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr ficat de pui
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 125 gr faina
  • 1 lingura de usturoi pudra
  • sare si piper
  • ulei ptr prajit

Mod de preparare

Ficateii prajiti sunt foarte simplu de pregatit. Se pregatesc si foarte rapid. In mai putin de o jumatate de ora sunteti gata cu mancarea.

Se spala ficatul si se pune la scurs. Intr-un bol se amesteca oul cu laptele si se adauga ficatul.
Intr-o punga se adauga faina,usturoiul pudra,sarea si piperul si se amesteca bine. Se pun bucatile de ficat,una cate una si se scutura punga pana e invelit ficatul in amestecul de faina.
In mod normal,ar trebui prajite prin procesul deep fry,dar eu cum nu prea obisnuiesc,le-am prajit in tava la cuptor. Se baga tava cu putin ulei in cuptor si cand s-a infierbantat se adauga bucatile de ficat. Se rumenesc pe amandoua partile.


Ficateii prajiti ii puteti servi cu garnitura de cartofi, salata sau orez.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii