File de curcan in sos de spumant

Fileul de curcan se unge cu o mixtura de unt, suc de lamaie, sare si un praf de piper. Se infasoara in folie de aluminiu. Se lasa sa se patrunda vreo

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g file de piept de curcan
  • 35 g unt
  • sare
  • piper
  • piper alb
  • nucsoara
  • 1 praf de zahar
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 2 bucati mici de arpagic
  • 1 lingura faina
  • 100 ml supa de pui
  • 150 ml vin spumant sec
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Fileul de curcan se unge cu o mixtura de unt, suc de lamaie, sare si un praf de piper. Se infasoara in folie de aluminiu. Se lasa sa se patrunda vreo 20 de minute in cuptorul preincalzit la 210 grade.

Intre timp se taie arpagicul si se fierbe inabusit in untul ramas si in vinul spumant. Se adauga faina si se incinge, amestecand incontinuu.

Dupa ce se patrunde, friptura se mai lasa sa stea in cuptorul inchis.

Se ia tigaia de pe aragaz si se adauga galbenusul de ou subtiat cu supa de pui. Se condimenteaza cu sare, piper alb, un praf de zahar, nucsoara si eventual o lingurita de suc de lamaie.

Carnea taiata felii se pune in sos.
Se serveste pe un platou alb, cu garnitura de legume in jurul fripturii.

Sosul se potriveste si la peste si la porc.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!