Friptura cu sos alb si sfecla rosie caramelizata

Combinatia intre sfecla rosie si piept de pui este una deosebit de sanatoasa si foarte indicata la orice dieta si cura de slabire. Daca dorim sa cons

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o bucata intreaga de piept de pui
  • 500 g sfecla rosie
  • suc de la 2 portocale
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 ml smantana
  • 50 g unt
  • zahar

Mod de preparare

Combinatia intre sfecla rosie si piept de pui este una deosebit de sanatoasa si foarte indicata la orice dieta si cura de slabire. Daca dorim sa consumam acest fel pentru o dieta putem renunta la sosul alb si la zahar, insa daca nu tinem regim e pacat sa lasam la o parte cele doua componente ale acestei retete. Pieptul de pui se prajeste bine pe ambele parti, se adauga un pic de vin alb sec si un pic de apa sa se fiarba bine. Intre timp se pun la fiert, la foc mare, un amestec dintre sucul de la o portocala cu un pahar de vin alb sec si 200 de ml de smantana. In a treia craticioara se pune o nuca de unt la topit si 3 linguri mari de sfecla taiata cubulete peste care se adauga o lingura de zahar si sucul de la o portocala si se lasa sa fiarba pana ce se evapora tot lichidul. Intre timp se ingroasa sosul alb, racindu-se.


Feliile de piept de pui se aseaza pe o farfurie, se stropeste cu sos si se aseaza langa doua linguri din sfecla rosie. Alte retete recomandate:


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca