Friptura de iepure cu sos de smantana

Carnea se spala si se curata de pielite, apoi se unge cu ulei si se sareaza. inainte de a fi pregatita, carnea de vinat se marineaza citeva ore intr-

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 iepure sau pulpele din spate
  • 200 g costita afumata
  • usturoi
  • sare
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 pahar de smantana
  • 1 pahar de vin rosu

Mod de preparare

Carnea se spala si se curata de pielite, apoi se unge cu ulei si se sareaza. inainte de a fi pregatita, carnea de vinat se marineaza citeva ore intr-un amestec de apa, vin si o lingura de otet, in care se pune zarzavat de supa curatat si spalat si o ceapa taiata in patru, boabe de piper si putina sare. Cand se scoate din zeama in care s-a marinat,- car­nea se sterge sau se spala cu apa rece. Se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora inainte de a fi pregatita. Iepurele marinat se pune in tava cu o ceasca de apa, dupa ce a fost impanat cu costita afumata si bucati de usturoi. Friptura se face pe plita, la foc mic, cu tava acope­rita. Din cind in cind se stropeste friptura cu sosul din tava. Cind prinde o crusta aurie, este gata. Atunci se scoate pe un platou si se lasa sa stea pe plita, la cald. Sosul in care s-a facut friptura se ingroasa cu smintina si un paharel de vin rosu, se sareaza si se pipereaza, apoi se toarna fierbinte peste friptura.

Se serveste imediat, cu garnitura de legume fierte sau cu piure de cartofi.
Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca