Friptura de iepure de casa

Se curata iepurele, apoi se spala si se pune la rumenit intr-un vas cu unt. Se adauga ceapa tocata marunt, impreuna cu slanina, dupa care se sareaza,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 iepure
  • 60 gr unt
  • 150 gr slanina
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar vin
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 500 gr cartofi
  • 1 paharel vin rosu

Mod de preparare

Se curata iepurele, apoi se spala si se pune la rumenit intr-un vas cu unt. Se adauga ceapa tocata marunt, impreuna cu slanina, dupa care se sareaza, pipereaza si se adauga faina, usturoiul taiat feliute si vinul. Se pune pe foc mic, acoperit si se lasa la inabusit aproximativ 50 de minute. Se adaug apoi 3 cartofi taiati bucatele si se baga la cuptorul incins, sa se rumeneasca si se adauga vin rosu.


Se serveste calda.

Alte retete:

Ciorba radauteana

Sarmale de post

Mancare de mazare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...