Friptura de iepure de casa

Se curata iepurele, apoi se spala si se pune la rumenit intr-un vas cu unt. Se adauga ceapa tocata marunt, impreuna cu slanina, dupa care se sareaza,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 iepure
  • 60 gr unt
  • 150 gr slanina
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar vin
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 500 gr cartofi
  • 1 paharel vin rosu

Mod de preparare

Se curata iepurele, apoi se spala si se pune la rumenit intr-un vas cu unt. Se adauga ceapa tocata marunt, impreuna cu slanina, dupa care se sareaza, pipereaza si se adauga faina, usturoiul taiat feliute si vinul. Se pune pe foc mic, acoperit si se lasa la inabusit aproximativ 50 de minute. Se adaug apoi 3 cartofi taiati bucatele si se baga la cuptorul incins, sa se rumeneasca si se adauga vin rosu.


Se serveste calda.

Alte retete:

Ciorba radauteana

Sarmale de post

Mancare de mazare

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Taci si inghite ardelenesc

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Motanel. El spune in descriere ca reteta originala nu are in compozitie carnati si...

Taci si inghite ardelenesc
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa