Friptura de miel

Se ia pulpa de miel si se cresteaza la distante de 3 cm. In fiecare crestatura se pune cate o felie de usturoi si o crenguta de rozmarin apoi se asezo

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/4 kg pulpa de miel
  • frunze de rozmarin
  • 5 catei de usturoi feliati
  • 50 g file ansoa din conserva
  • 3 linguri grasime sau ulei vegetal pt uns carnea
  • 1 morcov taiat bucati
  • Sosul:
  • 150 ml vin roze
  • 300 ml supa legume
  • 1 lingura gem coacaze
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se ia pulpa de miel si se cresteaza la distante de 3 cm. In fiecare crestatura se pune cate o felie de usturoi si o crenguta de rozmarin apoi se asezoneaza cu sare si piper.

Cu fileurile de ansoa se inveleste pulpa de miel apoi se pune la frigider cel putin 4 ore.

Se incinge cuptorul si se continua prepararea fripturii de miel.

Asezonam carnea cu sare, piper si o ungem cu ulei.

Intr-o tava destul de incapatoare punem legumele taiate impreuna cu cateva crengute de rozmarin, usturoiul ramas si inca putina grasime.

Luam pulpa si o punem peste legume apoi o dam la cuptor timp de 20 de minute pana devine usor maronie.

Dupa 20 de minute reducem temperatura cuptorului la 180 grade si lasam canea sa se faca timp de 1/5 sau 1 ora in functie de cat de patrunsa iti place sa fie.

Important: la fiecare 20 de minute scoate friptura si toarna grasimea din tava peste carne.

Cand consideri ca este gata scoate-o din cuptor si las-o de-o parte timp de 15 min pt fragezire.

Pregatirea sosului:

Ia grasimea din tava in care a stat carnea si lasa doar legumele si sosul. Pune tava la foc mediu si adauga vinul roze. Fierbe timp de 3-4 minute, adauga supa de legume, gemul de coacaze si fierbe inca 5 minute pana se ingroasa putin. Dupa gust adauga sare si piper.
Serveste sosul impreuna cu friptura de miel

Alte retete pentru Pasti

Friptura miel coroana

E foarte gustos!

Pofta mare!

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post

Astazi va prezinta Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post Pentru ca merg la mama...

Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise