Friptura de miel in aluat de paine

Pentru a prepara aceasta reteta de friptura de miel in aluat de paine sunt necesare urmatoarele ingrediente: drojdie, sare, faina, paine, pulpa de miel, usturoi, slanina, ulei, piper.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul de paine:
  • 500 g faina alba
  • 30 ml apa
  • 1 lingura sare
  • 50 g drojdie
  • Pentru pulpa de miel:
  • 500 g aluat de paine
  • 1 kg pulpa de miel fara os
  • 1 capatana usturoi
  • 100 g slanina afumata
  • o lingura ulei sau untura
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Drojdia se inmoaie in 2 cesti de apa calduta si se toarna peste faina intr-un vas. Se amesteca pana se obtine un aluat potrivit de tare, peste care se presara faina. Se acopera cu un material si se lasa sa dospeasca vreo ora, doua. Dupa ce a dospit, se adauga faina, sarea dizolvata in apa calduta si se framanta cam 20-25 de minute. Se lasa din nou la dosmit jumatate de ora, pana isi dubleaza sau tripleaza volumul.

Pulpa de miel se spala, se curata si se taie astfel incat sa se poata introduce in ea usturoiul si bucati de slanina afumata. Intr-o oala se pune o lingura de untura, se introduce carnea si se prajeste usor pe ambele parti. Se lasa la racit pulpa de miel, se sareaza si se pipereaza.

Aluatul de paine se intinde pe o plansa si se inveleste pulpa de miel in el. Se unge cu untura si se pune la foc.

Cand aluatul e rumenit, friptura este gata.


Poate fi servita imediat.

Alte retete recomandate:

Ciorba de miel

Drob de pui

Ciulama de ciuperci

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...