Friptura de miel in aluat de paine

Pentru a prepara aceasta reteta de friptura de miel in aluat de paine sunt necesare urmatoarele ingrediente: drojdie, sare, faina, paine, pulpa de miel, usturoi, slanina, ulei, piper.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul de paine:
  • 500 g faina alba
  • 30 ml apa
  • 1 lingura sare
  • 50 g drojdie
  • Pentru pulpa de miel:
  • 500 g aluat de paine
  • 1 kg pulpa de miel fara os
  • 1 capatana usturoi
  • 100 g slanina afumata
  • o lingura ulei sau untura
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Drojdia se inmoaie in 2 cesti de apa calduta si se toarna peste faina intr-un vas. Se amesteca pana se obtine un aluat potrivit de tare, peste care se presara faina. Se acopera cu un material si se lasa sa dospeasca vreo ora, doua. Dupa ce a dospit, se adauga faina, sarea dizolvata in apa calduta si se framanta cam 20-25 de minute. Se lasa din nou la dosmit jumatate de ora, pana isi dubleaza sau tripleaza volumul.

Pulpa de miel se spala, se curata si se taie astfel incat sa se poata introduce in ea usturoiul si bucati de slanina afumata. Intr-o oala se pune o lingura de untura, se introduce carnea si se prajeste usor pe ambele parti. Se lasa la racit pulpa de miel, se sareaza si se pipereaza.

Aluatul de paine se intinde pe o plansa si se inveleste pulpa de miel in el. Se unge cu untura si se pune la foc.

Cand aluatul e rumenit, friptura este gata.


Poate fi servita imediat.

Alte retete recomandate:

Ciorba de miel

Drob de pui

Ciulama de ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan

De sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau...

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca