Friptura de porc cu "pere"

Friptura de porc cu "pere" este o varianta extraordinar de gustoasa a fripturii clasice din carne de porc.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 cotlete de porc
  • 5-6 cartofi mari
  • Pentru marinata:
  • o lingura pasta rosii
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 2 catei zdrobiti de usturoi
  • sare
  • piper si putin vin rosu

Mod de preparare

Am taiat o bucata de porc felii mai grosute si am pus intr-o marinata facuta din ingredientele de mai sus. Am lasat carnea in marinata cam 3 ore la frigider. Am pus carnea la cuptor pana s-a rumenit frumos pe ambele parti.

Intre timp am facut "perele": Am facut un banal piure de cartofi. Am luat o guguloaie de piure si tot am dat cu ea prin pesmet pana am putut sa o modelez para, apoi am dat prin ou apoi pesmet si am prajit in ulei.


Am servit friptura de porc cu "pere" cu salata verde.

Reteta de friptura de porc cu "pere" a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Bianca-21.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii