Friptura de porc cu "pere"

Friptura de porc cu "pere" este o varianta extraordinar de gustoasa a fripturii clasice din carne de porc.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 cotlete de porc
  • 5-6 cartofi mari
  • Pentru marinata:
  • o lingura pasta rosii
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 2 catei zdrobiti de usturoi
  • sare
  • piper si putin vin rosu

Mod de preparare

Am taiat o bucata de porc felii mai grosute si am pus intr-o marinata facuta din ingredientele de mai sus. Am lasat carnea in marinata cam 3 ore la frigider. Am pus carnea la cuptor pana s-a rumenit frumos pe ambele parti.

Intre timp am facut "perele": Am facut un banal piure de cartofi. Am luat o guguloaie de piure si tot am dat cu ea prin pesmet pana am putut sa o modelez para, apoi am dat prin ou apoi pesmet si am prajit in ulei.


Am servit friptura de porc cu "pere" cu salata verde.

Reteta de friptura de porc cu "pere" a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Bianca-21.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza Calzone

Eu am evitat aceasta pizza zicand ca umplutura ramane cruda. Am facut-o si a iesit foarte buna!

Pizza Calzone
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca