Friptura de porc cu usturoi si dafin

Friptura de porc cu usturoi si dafin este o mancare de carne foarte delicioasa ce se se poate servi cu cartofi. Punem in cratita uleiul, zarzavatul tocat, peste zarzavat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 6 kg pulpa de porc
  • 2 cepe tocate pestisori
  • 1 morcov taiat rondele
  • 5 catei de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • o lingurita de cimbru maruntit
  • o lingura de pasta de tomate
  • o lingurita de boia dulce
  • 75 ml ulei
  • sare si
  • piper.

Mod de preparare

Friptura de porc cu usturoi si dafin este o mancare de carne foarte delicioasa. Punem in cratita uleiul, zarzavatul tocat, peste zarzavat, punem carnea taiata fasii si tapetata cu sare, piper, boia, iar deasupra adaugam usturoiul tocat marunt. Punem un capac deasupra si lasam sa fiarba inabusit, iar la nevoie, adaugam putina apa – nu multa, deoarece carnea lasa zeama multa. Cand consideram ca este fiarta, dam deoparte, iar dupa ce s-a racit, taiem carnea felii, o aranjam intr-o tava, peste carne turnam sosul strecurat si dam la cuptor timp de jumatate de ora.


Friptura de porc se poate servi cu cartofi.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...