Friptura de porc cu varza de Bruxelles

Carnea se sareaza, se pipereaza (se pot folosi condimente pentru carne de porc), se aseaza intr-o tava si, timp de 45 de minute, se frige la 200 grade

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. carne de porc (de preferat pulpa sau cotlet fara os)
  • 100 gr. cascaval
  • o legatura patrunjel verde
  • cimbrisor verde
  • 750 gr. varza de Bruxelles
  • 100 gr. slanina afumata
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri amidon alimentar

Mod de preparare

Carnea se sareaza, se pipereaza (se pot folosi condimente pentru carne de porc), se aseaza intr-o tava si, timp de 45 de minute, se frige la 200 grade C. Se pune apa din cand in cand in tava.

Branza se rade pe razatoarea obisnuita. Patrunjelul si cimbrisorul se spala, se opresc cateva fire pentru ornat, restul se taie marunt. Branza rasa se amesteca cu verdeturile si se pune peste carne cand aceasta este gata fripta si se mai tine la cuptor 15 minute.

Se fierbe varza de Bruxelles in apa sarata, timp de 15-20 minute.

In tigaie se pune slanina afumata taiata cubulete si se frige. Se adauga varzutele de Bruxelles si, timp de 1-2 minute, se amesteca bine.

Carnea de porc se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca. Cand este aproape rece, se taie felii.

Se strecoara sosul de pe friptura, se adauga 1/2 l. apa, cele 2 linguri de amidon alimentar si se fierbe; saram si piperam.
Friptura se serveste cu sos si varzute de Bruxelles si se orneaza cu patrunjel verde si cimbrisor verde.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...