Friptura de rata cu mere coapte

In rata curatata, spalata si sarata dinainte, se introduc doua mere mai mici. Se asaza in tava de friptura, cu o lingura de untura si citeva linguri d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata
  • 12 mere mari
  • 1 lingura untura
  • sare

Mod de preparare

In rata curatata, spalata si sarata dinainte, se introduc doua mere mai mici. Se asaza in tava de friptura, cu o lingura de untura si citeva linguri de apa. Se da la cuptor la foc mai iute si se stropeste mereu cu zeama din tava. Cind rata incepe sa se rumeneasca, se pun in jurul ei merele spalate si bine sterse, iar focul se face mai slab. Pe masura ce se coc, se scot merele din tava, lasind sa se termine rata de fript. Cind este gata, se scoate din tava, se taie, se asaza pe o farfurie de servit, aranjind merele coapte in jurul bucatilor de friptura. In tava se pun doua linguri de apa, se lasa sa fiarba si se amesteca cu lingura. Acest sos se strecoara si se toarna peste bucatile de friptura.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata

Desert tort cu capsuni, mascarpone si ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii