Friptura de vacuta in sos cu bere

Se amesteca 2 linguri amidon cu o lingura ulei, apoi se tavalesc bucatile de carne prin el, apoi se prajeste bine pe toate partile in 2 linguri ulei.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g carne de vita
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu (sau 150 g ciuperci taiate felii)
  • 2 linguri amidon
  • 150 ml bere
  • 150 ml concentrat de carne de vita/apa
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/8 lingurita piper de Jamaica
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca 2 linguri amidon cu o lingura ulei, apoi se tavalesc bucatile de carne prin el, apoi se prajeste bine pe toate partile in 2 linguri ulei.

Se scot din tigaie, iar in uleiul ramas se adauga ceapa si se caleste.

Se muta carnea si ceapa calita in alt vas, se adauga berea, concentratul de vita sau apa, piperul de Jamaica, scortisoara, zaharul, piperul negru, putina sare si busuiocul, si se lasa sa fiarba impreuna.

Dupa ce a fiert bine carnea, se adauga usturoiul si ardeiul gras taiate feliute

apoi pasta de rosii, se mai da intr-un clocot si mancarica este gata.

Se mai adauga sare, dupa gust.

Am servit cu orez cu hrisca si patrunjel, si broccoli si salata de varza cu morcov si chayotte.

Pofta buna!

Reteta Friptura de vacuta in sos cu bere a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vita gasiti aici:

Muschi de vita cu sos de vin si macaroane,

Tocanita de cartofi cu carne de vita,

Friptura de vita la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca