Friptura de vacuta in sos cu bere

Se amesteca 2 linguri amidon cu o lingura ulei, apoi se tavalesc bucatile de carne prin el, apoi se prajeste bine pe toate partile in 2 linguri ulei.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g carne de vita
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu (sau 150 g ciuperci taiate felii)
  • 2 linguri amidon
  • 150 ml bere
  • 150 ml concentrat de carne de vita/apa
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/8 lingurita piper de Jamaica
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca 2 linguri amidon cu o lingura ulei, apoi se tavalesc bucatile de carne prin el, apoi se prajeste bine pe toate partile in 2 linguri ulei.

Se scot din tigaie, iar in uleiul ramas se adauga ceapa si se caleste.

Se muta carnea si ceapa calita in alt vas, se adauga berea, concentratul de vita sau apa, piperul de Jamaica, scortisoara, zaharul, piperul negru, putina sare si busuiocul, si se lasa sa fiarba impreuna.

Dupa ce a fiert bine carnea, se adauga usturoiul si ardeiul gras taiate feliute

apoi pasta de rosii, se mai da intr-un clocot si mancarica este gata.

Se mai adauga sare, dupa gust.

Am servit cu orez cu hrisca si patrunjel, si broccoli si salata de varza cu morcov si chayotte.

Pofta buna!

Reteta Friptura de vacuta in sos cu bere a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vita gasiti aici:

Muschi de vita cu sos de vin si macaroane,

Tocanita de cartofi cu carne de vita,

Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...