Carnea se condimenteaza si se unge cu putin ulei de masline. Se "maseaza” pe toate partile si apoi i se fac niste crestaturi unde se intro
Carnea se condimenteaza si se unge cu putin ulei de masline. Se "maseaza” pe toate partile si apoi i se fac niste crestaturi unde se introduc cateii de usturoi. Se pune la rece pana a doua zi. Cartofii se pun la fiert. Spre safrsitul fierberii se adauga ½ lingurita de curry pentru gust si culoare. Se scurg de apa si se adauga unt si lapte cald. Se paseaza si se potriveste de sare apoi se mixeaza cu mixerul. Carnea se aseaza intr-o tava impreuna cu ciupercutele, rosiile, condimente si putina apa. Se da la cuptor pentru cateva ore. Intre timp se unge carnea cu zeama din tava pentru a nu se arde. Cand e aproape gata se adauga si vinul si se mai lasa cateva minute. Ardeii copti se presara cu sare si se acopera cu un servet. Cand sunt raciti se decojesc deasupra unui castron unde se va pastra si zeama lor. Se amesteca zeama obtiunuta cu putina vegeta, ulei si otet. Se gusta si apoi se toarna zeama peste ardei. Se tine cateva ore la frigider.
Friptura se va servi cu piure si salata de ardi copti.
Alte retete recomandate:
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti