Friptura de vita cu ciupercute

Carnea se condimenteaza si se unge cu putin ulei de masline. Se "maseaza” pe toate partile si apoi i se fac niste crestaturi unde se intro

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 borcan de ciupercute mici
  • Cateva rosii cherry (eu nu am avut cherry)
  • 1 bucata carne de vital
  • Cativa catei de usturoi
  • Foi de dafin
  • 1 cana vin rosu
  • Condimente (curry
  • cimbru
  • piper
  • vegeta
  • boia
  • maghiran
  • etc)
  • Cativa cartofi
  • Unt
  • Lapte
  • Ardei capia copti
  • Ulei
  • Otet

Mod de preparare

Carnea se condimenteaza si se unge cu putin ulei de masline. Se "maseaza” pe toate partile si apoi i se fac niste crestaturi unde se introduc cateii de usturoi. Se pune la rece pana a doua zi. Cartofii se pun la fiert. Spre safrsitul fierberii se adauga ½ lingurita de curry pentru gust si culoare. Se scurg de apa si se adauga unt si lapte cald. Se paseaza si se potriveste de sare apoi se mixeaza cu mixerul. Carnea se aseaza intr-o tava impreuna cu ciupercutele, rosiile, condimente si putina apa. Se da la cuptor pentru cateva ore. Intre timp se unge carnea cu zeama din tava pentru a nu se arde. Cand e aproape gata se adauga si vinul si se mai lasa cateva minute. Ardeii copti se presara cu sare si se acopera cu un servet. Cand sunt raciti se decojesc deasupra unui castron unde se va pastra si zeama lor. Se amesteca zeama obtiunuta cu putina vegeta, ulei si otet. Se gusta si apoi se toarna zeama peste ardei. Se tine cateva ore la frigider.


Friptura se va servi cu piure si salata de ardi copti.

Alte retete recomandate:

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!