Friptura inabusita de vaca cu slanina si usturoi

Pentru friptura inabusita de vaca cu slanina si usturoi carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 200 kg pulpa de vaca
  • 100 g slaninuta
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 dl ulei
  • piper boabe
  • 1 foaie dafin sau putin cimbru tocat
  • sare

Mod de preparare

Pentru friptura inabusita de vaca cu slanina si usturoi carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara dindu-i o forma lunguiata si se lasa 10-15 minute. Se pune apoi intr-un vas cu ulei incins pe plita si se rumeneste pe toate partile. Se adauga ceapa si morcovul taiate in rondele subtiri, se calesc usor, dupa care se pun doua pahare de supa de oase sau apa, piperul boabe, foaia de dafin sau cimbrul. Se acopera vasul cu un capac si se pune in cuptor la foc mic pentru 3 ore, intorcandu-se friptura de cite ori este nevoie. Cand carnea este fiarta, se scoate capacul ca sa se poata rumeni. Se indeparteaza sfoara si se taie friptura in felii care se aseaza pe un platou. Sosul degresat se toarna peste friptura.


Se serveste fierbinte cu pireu de cartofi, sote de morcovi sau legume fierte si stropite cu unt

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...