Friptura inabusita din antricoate de vaca

Se spala carnea, se usuca cu un prosop curat, apoi se prajeste in unt sau in ulei. Se lasa in cratita si se fierbe un sfert de ora cu un pahar de vin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 antricoate de vaca
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de ulei sau 50 g unt
  • sare
  • 1 pahar de vin alb
  • verdeata tocata
  • piper

Mod de preparare

Se spala carnea, se usuca cu un prosop curat, apoi se prajeste in unt sau in ulei. Se lasa in cratita si se fierbe un sfert de ora cu un pahar de vin alb.

Se taie ceapa pestisori, se caleste in jumatate din cantitatea de unt sau ulei, impreuna cu o ceasca de apa. Peste ceapa se pune verdeata tocata marunt, apoi se adauga putina sare si boabe de piper. Antricoatele se scot si se pun peste ceapa. Se rastoarna sosul de vin peste ele si se mai fierb acoperite citeva minute. Carnea trebuie sa fie frageda. Se scoate cind este gata si se acopera cu sosul de ceapa.
Se serveste cu cartofi fierti si amestecati cu unt.

Alte retete culinare romanesti:

Mancare de mazare

Cartofi la cuptor

Ciorba radauteana

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Crochete din cartofi și cașcaval

Crochetele din cartofi și cașcaval pot constitui un aperitiv gustos, sau o garnitură deosebită, pentru un fel principal....

Crochete din cartofi și cașcaval
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea