Friptura inabusita din antricoate de vaca

Se spala carnea, se usuca cu un prosop curat, apoi se prajeste in unt sau in ulei. Se lasa in cratita si se fierbe un sfert de ora cu un pahar de vin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 antricoate de vaca
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de ulei sau 50 g unt
  • sare
  • 1 pahar de vin alb
  • verdeata tocata
  • piper

Mod de preparare

Se spala carnea, se usuca cu un prosop curat, apoi se prajeste in unt sau in ulei. Se lasa in cratita si se fierbe un sfert de ora cu un pahar de vin alb.

Se taie ceapa pestisori, se caleste in jumatate din cantitatea de unt sau ulei, impreuna cu o ceasca de apa. Peste ceapa se pune verdeata tocata marunt, apoi se adauga putina sare si boabe de piper. Antricoatele se scot si se pun peste ceapa. Se rastoarna sosul de vin peste ele si se mai fierb acoperite citeva minute. Carnea trebuie sa fie frageda. Se scoate cind este gata si se acopera cu sosul de ceapa.
Se serveste cu cartofi fierti si amestecati cu unt.

Alte retete culinare romanesti:

Mancare de mazare

Cartofi la cuptor

Ciorba radauteana

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pui umplut cu legume

Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale De mult imi doream sa pregatesc un pui umplut. Pentru un...

Pui umplut cu legume
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise