Friptura mexicana din pulpa de porc tocata cu piper, ceapa verde si rosii "Ropa Vieja"

1. Taie friptura in bucati potrivite si pune-le intr-un castron mare. Într-un castron mic, combina sosul Adobo si sosul Worc

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •1
  • 5 kilograme pulpa de porc
  • •1 / 2 ceasca sos Adobo Delicioso
  • •1 / 3 ceasca sos Worcestershire
  • •4 sticle de bere
  • •1 / 2 ceasca ulei de palmier sau ulei de masline
  • •2 cepe mijlocii
  • tocate
  • •2 ardei grasi rosii fara seminte si nervuri
  • tocati
  • •2 ardei grasi verzi fara seminte si nervuri
  • tocati
  • •4 fire de ceapa verde tocate
  • •4 fire de usturoi verde tocate
  • •600 – 700 g rosii intregi zdrobite
  • •150 g bulion
  • •Sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

1. Taie friptura in bucati potrivite si pune-le intr-un castron mare. Într-un castron mic, combina sosul Adobo si sosul Worcestershire pentru a face o pasta in care se adauga berea. In acest bait se introduc bucatile de carne sa se marineze pentru 20-30 de minute la rece, de preferat in frigider.

2. Pune bucatile de carne, precum si marinata intr-o oala mai mare si adu la fierbere,dupa care redu treptat focul. Dupa ce ai micsorat flacara, acopera si lasa sa fiarba in jur de 3 ore, pana cand carnea se inmoaie.Scoate carnea din oala si pune-o deoparte, iar lichidul ramas pastreaza-l pentru folosire ulterioara.

3. Incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca la foc mediu-mare. Adauga ceapa, ardeiul, ceapa verde, rosiile. Prajeste-le aprox. 10 minute, pana se inmoaie. Adauga bulionul si carnea in tigaie impreuna cu 2 cesti de lichid ramas.Acopera vasuli si lasa-l sa fiarba circa 15 minute, pana sucul se lasa la fundul tigaii.
Cu garnitura de cartofi dulci si fasole boabe rosie

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa