Friptura miel la tava

Pregatim carnea astfel: Pulpa de miel se unge cu ulei de masline, piper, ardei iute si sare, Intr-o tava se pun crengutele de cimbru. Asezam carnea pe

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa spate de miel
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de piper macinat
  • praf de ardei iute
  • sare
  • 7-8 crengute de cimbru
  • 2 cani de vin alb
  • 1 capatana usturoi desfacuti dar lasati in coaja

Mod de preparare

Pregatim carnea astfel:

Pulpa de miel se unge cu ulei de masline, piper, ardei iute si sare, Intr-o tava se pun crengutele de cimbru. Asezam carnea pe patul facut si mai adaugam 2 catei de usturoi feliati si cana de vin.

Se lasa la rece peste noapte carnea pentru mai mult gust.

A doua zi se acopera carnea cu folie de aluminiu a.i sa creem un cort si se da la cuptor pentru 4 ore.

Dupa 2 ore scoatem tava din cuptor mai adaugam o cana de vin si restul cateilor de usturoi de data asta in coaja.

Carnea este gata atunci cand se poate desprinde usor.

Rolul foliei de aluminiu este sa ajute la fragezirea mai rapida a carnii.

Pofta buna!
Se poate servi cu un sos format din uleiul ramas in tava peste care mai putem adauga 300g iaurt si castraveti murati taiati marunt.

Alte sugestii:

Drob de miel

Friptura de pulpa de miel cu zarzavaturi de primavara

Marinata de miel

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

Am revenit  la topul 50, cu  cele mai bune supe din lume, si anume supa finlandeza ce ocupa locul 10 .  Usor...

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca