Gaina a la Macedonia

Pentru a face reteta de gaina a la Macedonia se fierbe o gaina. Carnea se taie in bucati mici. Se adauga mirodenii si usturoi taiat marunt. În tava unsa cu ulei, se pune jumatate din carne, peste care se rade cascaval, cam un centimetru.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - o gaina
  • - 200 g sunca
  • - 100 cascaval
  • - 3-4 oua
  • - o ceasca cu iaurt
  • - usturoi
  • - busuioc
  • - sare
  • - piper
  • - ulei

Mod de preparare

Se fierbe o gaina. Carnea se taie in bucati mici. Se adauga mirodenii si usturoi taiat marunt. In tava unsa cu ulei, se pune jumatate din carne, peste care se rade cascaval, cam un centimetru. Deasupra se pune sunca, apoi din nou cascaval ras si stratul de carne care a ramas. Se bat 3-4 oua cu o ceasca cu iaurt si putina sare si se toarna deasupra. Se pune la cuptor, la foc mic, o ora sau o ora si jumatate.

 


Se serveste calda.
Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu galuste din faina de mei

Este idel pentru bebelusi si copii si inlocuieste cu succes faina de grau! De aceea eu folosesc faina de mei pentru a ii...

Supa de pui cu galuste din faina de mei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii