Gaina se curata de fulgi si de pene, se goleste de intestine si de maruntaie dupa care se parleste pe flacara mare. Se freaca usor cu malai, umbland c
Gaina se curata de fulgi si de pene, se goleste de intestine si de maruntaie dupa care se parleste pe flacara mare. Se freaca usor cu malai, umbland cuatentie ca sa nu se rupa pielea, apoi se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati si se sareaza. Se lasa putin sa stea, dupa care se pun bucatile intr-o oala emailata, in ulei fierbinte. Se intoarce carnea des, ca sa nu se arda. Se scoale pe farfurie, iar in uleiul ramas se pun cepele tocate marunt si usturoi dupa gust, tocat de asemenea marunt. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu sos de rosii, se adauga o foaie de dafin, putin piper boabe si sarea necesara. In sosul obtinut se pun bucatile de carne, se acopera vasul si se lasa sa fiarba inabusit o ora. Se adauga vinul, se mai lasa sa fiarba un sfert de ora, dupa care se ia de pe foc.
Mancarea se serveste calda, cu garnitura de cartofi fierti cu unt.
Alte retete care contin carne:
Ardei umpluti
Tocanita de pui
Tocanita de pipote cu inimi
Ieri seara venind io acasa de la servici ,m-a intampinat Cleme cu reteta de Eierschecke a Corinutei,desi era 19:30 ora...
Eierschecke-Prajitura CorinuteiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj