Gaina umpluta cu ciuperci

Se pregateste gaina ca pentru orice fel de friptura, se sareaza si se lasa sa stea pe o farfurie, timp in care se pregateste umplutura. Se curata ciup

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina mijlocie
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapa
  • verdeata tocata
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ou
  • 2 felii de franzela
  • 1 cana de lapte dulce
  • 150 gr costita afumata
  • 100 gr unt
  • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare

Se pregateste gaina ca pentru orice fel de friptura, se sareaza si se lasa sa stea pe o farfurie, timp in care se pregateste umplutura. Se curata ciupercile de partea care a stat in pamant, se taie felii subtiri si se pun cu doua linguri de unt intr-o oala pe foc mic. Se lasa sa scada bine, dupa care se adauga sare si o jumatate de pahar de vin. Se scot in farfurie cand nu mai au sos, se amesteca cu verdeata tocata, un ou, costita afumata tocata marunt, o ceapa tocata si doua felii de franzela inmuiate in lapte dulce si faramitate bine. Amestecul se sareaza si se pipereaza apoi se umple gaina pregatita inainte. Se coase gaina cu o ata de bumbac, se pune intr-o tava de friptura, se unge cu restul de unt si se adauga o ceasca de apa calda. Se frige o ora la foc potrivit, dupa care se intoarce si se continua operatia inca o ora, apoi se adauga restul de vin. Se scoate friptura cand s-a rumenit bine, se taie bucati potrivite langa care se asaza cate o felie de umplutura.
Friptura se serveste calda, cu garnitura de legume si salata de sezon.

Alte retete:

Pui pe sticla

Chiftelute

Ciuperci la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...