Galuste cu rinichi de porc

Pentru galuste cu rinichi de porc carnea se taie in doua, se inlatura capsula, se tin in apa cu otet 15 minute, se curata, se oparesc, se spala, se racesc si se taie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rinichi de porc - 600 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 250 g
  • faina - 250 g
  • paine alba - 250 g
  • oua - 2 bucati
  • zahar -10 g
  • smantana - 100 g
  • vin alb - 50 ml
  • otet - 5 ml
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • foi de dafin - 23 foi
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru galuste cu rinichi de porc carnea se taie in doua, se inlatura capsula, se tin in apa cu otet 15 minute, se curata, se oparesc, se spala, se racesc si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Painea se inmoaie in apa, se stoarce si i se indeparteaza coaja. Faina se cerne. Ouale se trec sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Rinichii se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa si se scot separat. in uleiul ramas se inabusa ceapa, se adauga 500 ml apa fiarta, boia de ardei, foi de dafin, piper, sare si 50 g faina dizolvata in 50 ml apa rece. Cu 5 minute inainte de finalul fierberii, se adauga vin. Painea se amesteca cu 50 g faina, ou, piper, zahar, sare, jumatate din patrunjelul verde. Din compozitia obtinuta se formeaza galuste de marimea unui ou, care se fierb intr-un vas cu apa clocotita si sare timp de 5-10 minute.

Galustele cu rinichi de porc se servesc calde, cu cate 2 galuste la portie, sos, smantana, patrunjel verde deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...