Gasca se pune in bait 24 ore. Separat, se toaca ficatul fin si se amesteca cu ceapa tocata marunt si calita in prealabil, cu usturoiul zdrobit, miezu
Gasca se pune in bait 24 ore. Separat, se toaca ficatul fin si se amesteca cu ceapa tocata marunt si calita in prealabil, cu usturoiul zdrobit, miezul de paine muiat in apa, slanina taiata subtire, sarea, piperul, patrunjelul verde si oul. Se amesteca totul bine. Se umple gasca cu aceasta umplutura si se coase pe burta. Se pune apoi intr-un vas, se pune la cuptor si se lasa sa se rumeneasca pe toate partile. Se toarna peste pasare o jumatate de pahar de zeama de carne si o jumatate pahar de vin. Intre timp se fierbe orezul, iar dupa ce gasca s-a fript, se scoate pe un platou si se inconjoara cu orezul.
Se serveste cu sos de hrean.
Alte retete culinare:
Chiftele Friptura de vita la cuptor Curcan umplut
Intai am testat reteta Ksenyei anul trecut, iar acum am zis ca este cazul sa va prezint si reteta pentru ca a fost un...
Visine conservate pentru prajituriOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj