Gulas

Spalam carnea, o scurgem, taiem picioarele in doua pe lungime. Taiem rasolul in bucati de jumatate de cm si slanina in patratele mici. Punem slanina i

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 picioare de porc
  • 60 dkg rasol de vita sau spata
  • 15 dkg slanina afumata
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
  • 1 polonic chimen macinat
  • 1 lingurita pasta de ardei picanta
  • 1.1rosie
  • ardei
  • 1
  • 5 kg cartofi
  • 1 legatura patrunjel
  • Pentru galuste:
  • 1 ou
  • 10-12 dkg faina
  • Sare

Mod de preparare

Spalam carnea, o scurgem, taiem picioarele in doua pe lungime. Taiem rasolul in bucati de jumatate de cm si slanina in patratele mici. Punem slanina intr-un ceaun, turnam uleiul deasupra si prajim amestecand continuu. Curatam ceapa si usturoiul, le taiem marunt si le adaugam peste slanina, adaugam cele 2 feluri de carne, amestecand in continuare le prajim pana devin albe. Presaram boia si turnam putina apa, condimentam cu o lingurita de sare, chimen si pasta de ardei. Adaugam rosia taiata marunt si ardeiul. Acoperim si fierbem la foc mic, daca intre timp se formeaza grasime de la carne mai adaugam apa. Intre timp curatam cartofii si ii taiem in patratele mai mari, asemenea carnii. Adaugam cartofii si turnam atata apa cata supa dorim sa obtinem. Fierbem la foc mare, acoperim si fierbem mai departe la foc mic pana carnea devine moale. Daca este necesar condimentam cu frunzele de patrunjel. Intre timp amestecam ingredientele pentru galuste, oul cu faina si putina sare, framantam un aluat tare si formam galuste mici. Le presaram in supa si fierbem 2-3 minute.
Alte retete recmandate

Salata de pui

Pui cu sos

Ciulama de pui

Ostropel pui

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa