Gulas ardelenesc de gaina

Pulpele si aripile precum si maruntaiele de la pasare se pun intr-un vas cu 50 gr unt sau untura si cu ceapa tocata foarte subtire. Se acopera totul

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de pasare
  • 3 cepe
  • 1 varf de cutit cu boia de ardei rosu
  • 50 gr unt
  • 1 pahar sos de rosii
  • 2 linguri cu vin
  • sare
  • pentru galuste:
  • 2 oua
  • 25 gr unt
  • faina
  • sare

Mod de preparare

Pulpele si aripile precum si maruntaiele de la pasare se pun intr-un vas cu 50 gr unt sau untura si cu ceapa tocata foarte subtire. Se acopera totul cu un capac si se lasa pe foc foarte mic, pana se inmoaie bine ceapa in unt. Se amesteca din cand in cand, iar cand carnea incepe sa se rumeneasca, se toarna apa cat sa o acopere, apoi se adauga boia de ardei si sosul de rosii. Se lasa totul la fiert pe foc mic pana cand carnea este fiarta. Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul. Se prepara intre timp galustele: se freaca ouale cu untul, se adauga faina, sare si putina apa, pana cand se obtine un aluat moale. Acesta se adauga cu o lingurita in apa care fierbe. Dupa ce galustele au fiert se introduc in vasul cu mancare.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Chiftele

Placinta de dovleac

Sarmale de post

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...