Gulas cu cartofi si carne de porc

Untura se pune intr-o tigaie la topit si cand s-a incins se perpeleste carnea taiata cubulete. Ceapa si morcovul se toaca marunt. Cand e prajita pe t

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 2 linguri de untura
  • 500-800 kg de cartofi
  • 5 cepe mici
  • 1 morcov
  • 5 l bulion
  • 2 lingurite boia dulce si/sau iute
  • sare
  • piper
  • 1 ramurica de cimbru
  • 1 lingurita chimion zdrobit
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel si frunze de ceapa verde

Mod de preparare

Untura se pune intr-o tigaie la topit si cand s-a incins se perpeleste carnea taiata cubulete. Ceapa si morcovul se toaca marunt. Cand e prajita pe toate partile, carnea se scoate intr-o cratita, iar in zeama lasata se pune ceapa si dupa 2 minute si morcovul. Cand ceapa e calita se da focul incet si se pune si boiaua, se amesteca bine si se lasa pe foc 1 minut apoi se stinge cu bulionul si 3 cani de apa si se toarna peste carne. Se adauga ramurica de cimbru, foile de dafin si chimionul si se pune la fiert, la foc mic, acoperit cam 50 minute, apoi se ia capacul si se lasa sa fiarba descoperit inca 30 minute, amestecand din cand in cand. Intre timp se curata cartofii si se taie cuburi. Cand carnea e fiarta si adauga cartofii si se mai lasa 15-20 minute la foc mic, pana cand cartofii sunt moi. Inainte de a se lua de pe foc se adauga, daca se doreste, patrunjelul si ceapa verde tocata.

Se serveste in farfurii adanci, alaturi de paine proaspata. Reteta Gulas cu cartofi si carne de porc a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alta reteta de gulas:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...