Gulas secuiesc cu carne de porc

Pentru gulas secuiesc cu carne de porc carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Varza murata se spala.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • piept de porc cu os - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 200 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • varza alba murata - 1
  • 5 kg
  • pasta de tomate - 25 g
  • smantana - 100 g
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru gulas secuiesc cu carne de porc carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Varza murata se spala, se taie felii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Carnea se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa; se scoate separat. in grasimea ramasa se inabusa ceapa, se adauga boia de ardei, varza, pasta de tomate, piper, foi de dafin, 500 ml apa sau zeama de varza si se fierb 20 minute. Se adauga carnea si se introduce la cuptor 10-15 minute.

Gulasul secuiesc cu carne de porc se serveste cald, cu smantana deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...