Gutui cu carne

Se prepara cu carne de vitel, pasare, porc sau cap de piept de vaca. Gutuile nealtoite sint mai parfumate. Se fierbe carnea. Se taie gutuile in bucati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr. carne
  • 4-5 gutui mai mari
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 2 linguri unt

Mod de preparare

Se prepara cu carne de vitel, pasare, porc sau cap de piept de vaca. Gutuile nealtoite sint mai parfumate. Se fierbe carnea. Se taie gutuile in bucati potrivite, se scoate mijlocul tare si semintele. Pe masura ce se taie se pun gutuile la rumenit in grasime; daca se tin mai mult se innegresc. Dupa ce a fiert carnea, se adauga gutuile, apoi sosul de zahar ars preparat astfel: se rumeneste bine zaharul pus in grasimea incinsa, se stinge cu apa sau cu zeama de carne fierbinte. Se fierbe, adaugindu-se zahar daca mai este nevoie. La sfirsit se adauga faina subtiata cu apa si se mai lasa sa fiarba putin.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!