Iepure la tava cu orez

Iepure la tava cu orez este o friptura delicioasa de iepure. O reteta cu carne de iepure pe care o puteti pregati pentru o cina romantica.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 iepure
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cana de vin alb
  • 1 cana de apa
  • sare
  • 1 ardei chilli
  • condimente dupa gust
  • 1 cana de orez cu bob lung

Mod de preparare

Iepurele se spala bine si se portioneaza. In partile mai groase se fac mici taieturi in care se introduc bucati de usturoi. Intr-un vas de ceramica se pun bucatile de iepure, uleiul, apa , vinul, sarea, mirodeniile, rozmarinul.

Se da la cuptor la 180-200grade aproximativ 45min pana scade sosul la jumatate si se rumenesc bucatile de iepure. In acest timp le mai intoarcem, din cand in cand in tava ca sa se rumeneasca pe toate partile. Separat se fierbe orezul.


Se poate servi cu salata de cruditati sau cu muraturi si un pahar de vin rosu demisec.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii