Iepure sicilian

Iepurele sicilian este o reteta italiana desavarsita, plina de gust, culoare si arome ce se imbina intr-o mancare delicioasa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 iepure
  • taiat bucati
  • 1 ardei galben si 1 rosu
  • taiati bucati mari
  • 2 morcovi taiati rondele de 3-4 mm grosime
  • 1 ceapa -pestisori
  • 2 tulpini de telina-bucatele
  • 2 foi de dafin
  • 20 g stafide
  • inmuiate in otet 15 minute
  • 1 lgt zahar
  • 20 g seminte pin
  • 50 g masline verzi sau de care aveti (zdrobite cu ciocanul pentru snitele
  • indepartat samburii si apoi taiate bucati)
  • 20 g cappere in sare (desarate in apa)
  • 15 ml otet alb sau vin
  • ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • ardei iute.

Mod de preparare

Trecem bucatile de carne prin faina, apoi le asezam in tigaie, intr-un singur strat si le rumenim in 3 linguri de ulei, la foc iute, pentru 4-5 minute.

Separat calim in 5-6 lg ulei ceapa, telina, morcovul si foile de dafin. Lasam 2-3 minute, marim focul si adaugam bucatile de iepure, presaram 1 lgt de zahar, stropim cu vin(n-am avut curaj sa pun otet). Lasam sa se evapore complet, apoi micsoram flacara spre minim, acoperim cu un capac si lasam 40 minute, adaugand din cand in cand, putina apa/supa.

Luam capacul, adaugam maslinele, ardeii, caperele, semintele de pin si stafidele tocate si lasam alte 15-20 minute.


Presaram cu frunze de menta proaspata. Pofta buna! Reteta Iepure Sicilian a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!