Iepure sicilian

Iepurele sicilian este o reteta italiana desavarsita, plina de gust, culoare si arome ce se imbina intr-o mancare delicioasa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 iepure
  • taiat bucati
  • 1 ardei galben si 1 rosu
  • taiati bucati mari
  • 2 morcovi taiati rondele de 3-4 mm grosime
  • 1 ceapa -pestisori
  • 2 tulpini de telina-bucatele
  • 2 foi de dafin
  • 20 g stafide
  • inmuiate in otet 15 minute
  • 1 lgt zahar
  • 20 g seminte pin
  • 50 g masline verzi sau de care aveti (zdrobite cu ciocanul pentru snitele
  • indepartat samburii si apoi taiate bucati)
  • 20 g cappere in sare (desarate in apa)
  • 15 ml otet alb sau vin
  • ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • ardei iute.

Mod de preparare

Trecem bucatile de carne prin faina, apoi le asezam in tigaie, intr-un singur strat si le rumenim in 3 linguri de ulei, la foc iute, pentru 4-5 minute.

Separat calim in 5-6 lg ulei ceapa, telina, morcovul si foile de dafin. Lasam 2-3 minute, marim focul si adaugam bucatile de iepure, presaram 1 lgt de zahar, stropim cu vin(n-am avut curaj sa pun otet). Lasam sa se evapore complet, apoi micsoram flacara spre minim, acoperim cu un capac si lasam 40 minute, adaugand din cand in cand, putina apa/supa.

Luam capacul, adaugam maslinele, ardeii, caperele, semintele de pin si stafidele tocate si lasam alte 15-20 minute.


Presaram cu frunze de menta proaspata. Pofta buna! Reteta Iepure Sicilian a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...